ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

Η κλινική διατροφή είναι ο τομέας της διατροφής που ασχολείται με τη θεραπευτική προσέγγιση της διατροφής για άτομα με διάφορες ασθένειες ή διαταραχές.

 

Η διατροφή μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη, την αντιμετώπιση και τη βελτίωση πολλών παθολογικών καταστάσεων. Η κατάλληλη διατροφή μπορεί να βοηθήσει τόσο στη θεραπεία όσο και στην υποστήριξη των λειτουργιών του οργανισμού, μειώνοντας την ένταση των συμπτωμάτων ή ακόμη και αποτρέποντας τη χειροτέρευση της κατάστασης.

 

Παθολογικές καταστάσεις στις οποίες η διατροφή έχει ιδιαίτερα θετική επίδραση είναι:

 

  • Διαβήτης (τύπος 1 και 2)
  • Καρδιοαγγειακές παθήσεις (πχ. υπέρταση, υπερχοληστερολαιμία, αθηροσκλήρωση)
  • Παχυσαρκία
  • Φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου (πχ. Ελκώδης Κολίτιδα, Νόσος Crohn)
  • Καρκίνος
  • Αρθρίτιδα και άλλες παθήσεις των αρθρώσεων
  • Ηπατική Νόσος (πχ. ηπατίτιδα, λιπώδης ήπαρ)
  • Νεφρικές Παθήσεις

 

Η διατροφή σε κλινικές καταστάσεις είναι ιδιαίτερα εξατομικευμένη, καθώς λαμβάνει υπόψη την ηλικία, το φύλο, το βάρος, τη γενική υγεία, τις προτιμήσεις και το ιατρικό ιστορικό του κάθε ατόμου.

 

Μια υγιεινή διατροφή είναι η πρόληψη όλων των παθολογικών καταστάσεων, ενώ ένα ισορροπημένο βάρος είναι ο σύμμαχος στη διατήρηση μιας καλής υγείας.

 

 

Βοηθήστε τον οργανισμό σας με μια ισορροπημένη διατροφή πριν σας εξαναγκάσει ένα ιατρικό ζήτημα!