διατροφή, άσκηση, δίαιτα, πρόγραμμα διατροφής, απώλεια βάρους, κάψιμο λίπους, παχυσαρκία, διαταραχές λήψης τροφής, υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, υπερλιπιδαιμία, καρδιαγγειακά νοσήματα, γαστρεντερολογικά νοσήματα, νεφροπάθειες, Σωματομετρήσεις – μέτρηση βάρους, ύψους, περιφερειών, Αναλύση σύσταση σώματος – Λιπομέτρηση, Μέτρηση βασικού μεταβολισμού, Αξιολόγηση φυσικής κατάστασης – Μέτρηση καρδιοαναπνευστικής ικανότητας

Αλεξάνδρα Κουμπίτσκι

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.

aleksandra

Βιογραφικό

Σπουδές

Γεννήθηκα στη Λάρισα και ξεκίνησα τις σπουδές μου το 2004 στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και αποφοίτησα τον Ιούνιο του 2008. Το Σεπτέμβριο του 2009 συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία-Διατροφή» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση «Διατροφή και Άσκηση», ολοκληρώνοντας τον Ιούνιο του 2011.

Απασχόληση

Στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, πραγματοποίησα πρακτική άσκηση που περιλάμβανε παρακολούθηση ασθενών σε κλινικό περιβάλλον, σύνταξη διαιτολογίου, διατροφική συμβουλευτική και παρακολούθηση συστημάτων παραλαβής και διανομής τροφίμων στα νοσοκομεία: Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά (Διαβητολογική, Καρδιολογική Κλινική), Παίδων «Αγ. Σοφία» (Παιδιατρική Κλινική), Γενικό Π.Ν.Α., Γ. Γεννηματάς (Νεφρολογική, Γαστρεντερολογική Κλινική), Σωτηρία (Πνευμονολογική, Παθολογική κλινική) και ΚΑΤ Γ.Π.Ν.Α (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας).

Από το 2008 έως και το 2012 εργάστηκα ως έμμισθη επιστημονική συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου Αθηνών, όπου συμμετείχα σε διεθνείς και ευρωπαϊκές ερευνητικές μελέτες όπως η Healthy Growth Study, η ENERGY, η Food4Me κ.α. Στο διάστημα αυτό υπήρξα υπεύθυνη οργάνωσης και συντονισμού κλινικών και ανθρωπομετρικών μετρήσεων, μετρήσεων φυσικής κατάστασης και συλλογής διαιτολογικών δεδομένων (ερωτηματολόγια, ανακλήσεις 24ώρου κτλ.), ενώ συμμετείχα και στη δημιουργία ερωτηματολογίων, στην ανάπτυξη υλικού παρέμβασης και στην αξιολόγηση της.

Παράλληλα με την ερευνητική μου δραστηριότητα υπήρξα για ένα χρόνο υπεύθυνη διαιτολογικού τμήματος του γυμναστηρίου Alexander Fitness Club. Το 2012 επέστρεψα στα πάτρια εδάφη στη Λάρισα όπου από τότε μέχρι και σήμερα διατηρώ ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο.

Κατάρτιση

Με το πέρας και των μεταπτυχιακών μου σπουδών και έχοντας καλύψει το κομμάτι της κλινικής διατροφής όπως και της αθλητικής διατροφής στο μεταπτυχιακό μου, το κομμάτι που θεώρησα ότι μου λείπει ήταν η ψυχολογία και πως αυτή σχετίζεται με την κατανάλωση φαγητού. Παρακολούθησα λοιπόν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πέρα από τα Όρια της Δίαιτας» στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών όπου αντιλήφθηκα μια διαφορετική διάσταση της παχυσαρκίας και εκπαιδεύτηκα σε έναν ξεχωριστό τρόπο αντιμετώπισης της.

Για μια συνεχή κατάρτιση συμμετέχω σε συνέδρια που σχετίζονται με τον χώρο της διατροφής από τις προπτυχιακές μου ακόμα σπουδές μέχρι σήμερα και είμαι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων.

Συγγραφική Δραστηριότητα

Με την συμμετοχή μου σε ερευνητικές μελέτες έχουν δημοσιευτεί άρθρα μου σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχουν παρουσιαστεί ανακοινώσεις μου σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Είμαι συγγραφέας του βιβλίου της σειράς medNutrition wellness, με τίτλο «STOP στην Παιδική παχυσαρκία - Η γενιά του Χ-Large» αλλά και του πρώτου Comic διατροφής «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΡΩΙΝΟΥ» του medNutrition kids.

Όντας επιστημονική συνεργάτης του mednutrition.gr έχω ενεργή συγγραφική δραστηριότητα με άρθρα, podcasts, συνεντεύξεις κτλ.